Moje konto jest zamrożone
Na tej stronie
Na zamrożonym koncie nadal możesz się zalogować. Gdy konto jest zamrożone, nie możesz uruchamiać wyszukiwań ani zmieniać profilu, ale nadal możesz zmieniać ustawienia bezpieczeństwa, takie jak weryfikacja dwuetapowa i klucze dostępu. Twój plan, saldo i historia wyszukiwań pozostają bez zmian.
Co zobaczysz
Komunikat u góry każdej strony oraz tę samą wiadomość, gdy spróbujesz uruchomić wyszukiwanie. Komunikat mówi, co jest potrzebne, aby zdjąć zamrożenie.
Co zrobić
- Zaloguj się i przeczytaj komunikat u góry strony.
- Jeśli poprosi Cię o weryfikację konta, wykonaj wyświetlone kroki.
- Jeśli poprosi Cię o kontakt z nami, otwórz zgłoszenie w Support.
Napisz z zamrożonego konta. Otwórz zgłoszenie, gdy jesteś zalogowany na zamrożone konto, abyśmy mogli je od razu znaleźć.
Czy to odpowiedziało na Twoje pytanie?
Powiązane artykuły
Nie mogę się zalogowaćZapomniane hasła, kody, które nie przychodzą, i utracone urządzenia do weryfikacji dwuetapowej.Włącz weryfikację dwuetapowąDodaj drugi krok logowania za pomocą aplikacji uwierzytelniającej lub klucza dostępu.Zmień adres e-mail na swoim konciePrzenieś swoje konto na nowy adres e-mail.Usuń swoje kontoCo jest usuwane, kiedy to następuje i jak zmienić zdanie.